Peter van der Roest

Over mij

‘Het leven zit vol prachtige paradoxen. Eén van de mooiste is dat je alleen vooruitkomt als je bereid bent van tijd tot tijd stil te staan’.

kleurenfoto2 PeterPeter van der Roest (1962) stimuleert bewust zijn en bewust doen en faciliteert ontmoeting, verdieping en verbinding. Hij is executive coach en mindfulnesstrainer en geeft retraites, trainingen, lezingen en workshops.

“Als ik ’s morgens in de spiegel kijk, kan ik zeggen: ‘Ik ben meneer Van der Roest, 50 jaar, mindfulnesstrainer en coach, echtgenoot, vader.’ Maar in werkelijkheid zijn dit niet meer dan etiketjes die alleen iets zeggen over de buitenkant. Wie ben ik nu echt? Het antwoord is: ik ben de altijd aanwezige, stille getuige die waarneemt wat Peter ervaart, denkt en doet. Ik neem waar en heb daar weet van. In essentie ben ik bewust zijn.

Al jaren beoefen ik mindfulnessmeditatie. Het helpt me om die toestand van bewust zijn ook echt als mijn thuis te ervaren en niet in alledaagse illusies te verzanden. In praktische zin zou je mindfulness kunnen omschrijven als een manier om onze vrij eenzijdig ontwikkelde daadkracht te verrijken met zijnskracht. Zijnskracht is een geestelijke voedingsbron die nog nauwelijks wordt aangeboord in de maatschappij en in bedrijven en organisaties. Hier richt mijn werk zich op. Volgens mij wordt het benutten van deze bron de belangrijkste uitdaging voor mensen die voluit willen leven en optimaal willen functioneren in een constant veranderende wereld.”