Peter van der Roest

Retraites

ZIN in Mindfulness

De stille kracht van aandacht

In deze retraite word je de mogelijkheid geboden om in een rustige, koesterende omgeving intensief kennis te maken met de stille kracht van aandacht. Je neemt enkele dagen de tijd om simpelweg aanwezig te zijn met jezelf, van moment tot moment. Tijdens de begeleide meditaties en de gewone dagelijkse handelingen brengt bewuste aandacht je telkens weer in verbinding met jezelf, met de stilte, en de natuur.

Deze dagen geven je de gelegenheid je meditatiebeoefening te verfrissen en te verdiepen. Door vaker en langer te mediteren nodig je dieper inzicht uit en wordt je geest nog helderder. Ook de sfeer in het ZIN-klooster waar we verblijven en de mooie omgeving dragen bij aan verdieping. Het ZIN-kloosterhotel staat bekend om zijn heerlijke keuken en zijn gastvrijheid.

Voor wie

Voor mensen die:

  • meer vanuit een houding van aandacht willen leven.
  • behoefte hebben aan meer rust in hun dagelijks bestaan.
  • hun mindfulness-/meditatiebeoefening willen verdiepen.
  • fysiek, mentaal en emotioneel tot rust willen komen.
  • wakker in het hier en nu aanwezig willen zijn.
  • bewuster willen genieten

Programma

Er is een vast dagprogramma. Lig-, zit- en loopmeditaties worden afgewisseld met bewegen in aandacht, wandelingen, maaltijden in aandacht en tijd op jezelf.

Stilte

Of je nu mediteert, buiten wandelt of aan het eten bent, alles wat je doet maakt deel uit van leven in aandacht. Stilte bevordert aandacht. Daarom wordt je uitgenodigd alleen te spreken als dit functioneel is.

Meditatie-ervaring

Het is wenselijk dat je enige ervaring hebt op het gebied van meditatie. Wanneer je een mindfulnesstraining hebt gevolgd biedt deze retraite een prima mogelijkheid om je beoefening van aandacht te verdiepen. Twijfel je of jouw ervaring passend is? Bel dan even voor overleg. Heb je beperkingen op gezondheidsgebied of dieetwensen? Laat het ons weten bij aanmelding.

Praktische informatie

Data: n.n.b.
Locatie: ZIN-kloosterhotel in Vught
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 16
Investering: € 395,- all-in
Begeleiding: Peter van der Roest
Meer informatie of aanmelden: vul onderstaand formulier in en klik op ‘verzenden’. 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————