Peter van der Roest

Workshops

Workshop/masterclass Mindful leidinggeven

Leiders in deze tijd moeten hun werk doen in een stressvolle wereld die steeds meer wordt gekenmerkt door snelheid, veranderingen en complexiteit. Het vraagt nogal wat om onder dergelijke omstandigheden effectief leiding te geven aan jezelf en anderen.

Hoe blijf je veerkrachtig als de werkdruk stijgt? Hoe houd je contact met jezelf terwijl er in de buitenwereld voortdurend een beroep op je wordt gedaan? Hoe bewaar je het overzicht in onzekere tijden? Hoe blijf je vitaal en besluitvaardig? Hoe creëer je verbinding, verdieping en vernieuwing? Door een vaardigheid te gebruiken die we allemaal al hebben: gericht aandacht geven (mindfulness). Tijdens deze dag (ook te gebruiken als kennismaking met de leergang Mindful leidinggeven) worden je kennis, oefeningen en concrete tips aangereikt voor mindful leven en werken. Je ontdekt hoe je kunt schakelen tussen actie en reflectie. Dat geeft je de vrijheid om bewust te kiezen – een cruciaal vermogen in deze tijd.

Resultaten

Na het volgen van deze workshop/masterclass:

– heb je meer inzicht in hoe je met stress omgaat
– heb je ervaren wat de kracht is van gerichte aandacht
– weet je hoe je mindful kunt werken
– kun je thuis oefeningen doen
– weet je (weer) wat je inspireert
– ben je je meer bewust van de keuzes die je maakt
– heb je zicht op wat energie vreet en wat energie geeft.

Eerstvolgende masterclass: vrijdag 20 januari 2017. (zie ook agenda)

Meer informatie of aanmelding: vul onderstaand formulier in en klik op ‘verzenden’.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Workshop Ken je kracht: de kunst van het vechten in het dagelijks leven

Conflicten en spanningen – we hebben er bijna dagelijks mee te maken. Innerlijk leveren we eindeloos strijd met een overweldigend ‘leger’ van opdringerige gedachten en emoties. En dan zijn er die vermoeiende conflicten thuis en op je werk: een stevig verschil van mening met je partner, een moeizaam gesprek met je baas, een slepend geschil met een instantie die jou niet serieus neemt of een felle woordenwisseling met een collega. Hoe je om met die interne en externe strijd? Hoe creëer je aandacht, focus, rust en scherpte om je kracht bewust in te zetten als het écht spannend wordt – op de werkvloer, in je relatie, in je hoofd?

In het eerste deel van de workshop – Vechtkunst – richten we ons op de externe strijd; de spanningen die je ervaart in een conflict met mensen of instanties. Wat zijn je reactiepatronen en wat kun je doen om een bewuste respons te geven? In het tweede deel – Mindfulness – staat je innerlijke strijd centraal en schakelen we over naar de zijnstand van observeren en luisteren. Wat leert je lichaam je over stress? Welke ongezonde denkpatronen en emoties heb je ontwikkeld als je spanning ervaart? Hoe blijf je bewust, vitaal en veerkrachtig als het leven je uitdaagt?

Resultaten

In deze workshop ga je aan den lijve ervaren wat spanning met je doet.

– Je hebt beter zicht op de ‘aap in je hoofd’ en je ‘automatische piloot’ onder spanning
– Je kent de noodzaak van grenzen stellen en het plezier van duidelijk je punt maken
– Je kent het verschil tussen impulsief gedrag en bewust handelen
– Je weet hoe je mindful naar confronterende gedachten en emoties kunt kijken zonder ermee te vechten.

Eerstvolgende workshop: vrijdag 10 februari 2017

Meer informatie of aanmelding: vul onderstaand formulier in en klik op ‘verzenden’.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht